In 2018 heeft Adviesbureau Becks installatietechnisch advies gegeven voor het renoveren van het hoofdkantoor van Oikocredit Nederland in Amersfoort.

 

Het project wat medio 2018 gerealiseerd is, bestond uit het transformeren van de begane grond tot een moderne werkomgeving, waarbij het werkplekconcept “Het Nieuwe Werken” de basis vormde. De nieuwe werkwijze is gericht op een transformatie naar een inspirerende, ondernemende en innovatieve organisatie waar samenwerken en ontmoeten centraal staan.
Uitgangspunten voor het ontwerp waren efficiënt, slim en multifunctioneel ruimtegebruik. Het resultaat is een transparante en toekomstbestendige werkomgeving, waar medewerkers op een eigentijdse manier kunnen werken en hun klanten op gastvrije wijze verwelkomen.

 

Door slim te ontwerpen is er op minder vloeroppervlak meer functionaliteit gerealiseerd. Hergebruik van een groot deel van de bestaande installaties was hierbij essentieel. Door aanpassingen in de klimaatinstallaties is een hoogwaardig comfortabel binnenklimaat gerealiseerd. Optimalisatie van de elektrotechnische en data installaties hebben er verder voor gezorgd dat “Het Nieuwe Werken” optimaal ondersteunt wordt.

 

Dit project is uitgevoerd in samenwerking met ZENBER Architecten

 

Contact

Kees Prinssen