Bungalowpark Bosrijk, de Efteling, Kaatsheuvel

In een 35 ha. groot bosrijk gebied nabij de Efteling en Loonse en Drunense duinen is het park “Bosrijk” ontwikkeld. Het park bestaat uit een vakantie accommodatie met 86 woningen en 90 appartementen. Het park is ook voorzien van centrumgebouwen, bestaande uit een restaurant, zwembad, sauna, grootkeuken en huishoudelijke diensten.

Becks heeft voor het project een warmte-koude opslagsysteem in de bodem ontworpen, aangesloten op warmtepompen in de gebouwen. De woningen en appartementen zijn voorzien van vloerverwarming, ventilatie en warm en koud tapwater via de warmtepomp. Het zwembad is uitgerust met een warmtepomp voor het zwembadwater, aangevuld met een warmte-kracht-koppeling (WKK) installatie. Het gehele complex is voorzien van infraleidingen voor water, gas, elektra en communicatie. In de diverse huizen en appartementen zijn managementsystemen aangebracht voor de beveiliging.

Al met al een ontwerp om met een zo laag mogelijk energieverbruik een zo hoog mogelijk comfort voor de gasten te garanderen!

Algemene gegevens:

Oppervlakte: 86 woningen, 90 appartementen en 2.000 m2 centrumbebouwing.

Advieswerkzaamheden Becks: Volledig adviestraject m.b.t. de technische installaties en infrastructuur, dus VO, DO, Bestek, begeleiding bij de aanbesteding en uitvoeringsbegeleiding, dit alles met een sterke focus op duurzaamheid.

Projectmanagement:    DVP, Den Haag

Architect:                        Van Aken Architectuur, Eindhoven

Constructeur:                 Tielemans Eindhoven