Nieuwbouw laboratorium MercaChem (Symeres) Nijmegen

Dit commerciële onderzoekscentrum is gelieerd aan de universiteit van Nijmegen, ten behoeve van de ontwikkeling van medicijnen. Het bedrijf voert contractsynthese en contractonderzoek uit voor met name de farmaceutische, agrochemische en biotechnologische industrie in West-Europa en de VS. Het gebouw bestaat uit twee bouwdelen, waarin enerzijds de laboratoria en anderzijds de faciliterende ruimten zijn ondergebracht. Het laboratorium bestaat uit: ca. 7 organisch chemische laboratoria, een controle laboratorium, een laboratorium speciale bewerkingen, magazijnen, chemicaliën en gasflessen opslag, diverse kantoren en andere ondersteunende ruimten. Het ontwerp heeft een optimale integratie van de installatietechniek, bouwfysica en esthetica.

Opdrachtgever

MercaChem, Nijmegen

Architect

Valtos Architecten, Rotterdam.

Uitvoering

Opgeleverd 2019 tweede fase.

Advieswerkzaamheden Becks

Adviesbureau Becks was de adviseur van de technische installaties tijdens de gehele ontwerp- en realisatiefase, dus: voorontwerp, definitief ontwerp, bestek, aanbesteding en directievoering tijdens de uitvoering.

In 2017 heeft het bedrijf aan Valtos Architecten en Adviesbureau Becks opdracht verstrekt tot het realiseren van een tweede nieuwbouw. De ontwerpwerkzaamheden zijn reeds gestart.